Skip to main content

Als marketeer, brand manager of sales manager weet je hoe belangrijk het is om potentiële klanten te bereiken. In deze tijd van digitale marketing is het echter niet voldoende om alleen online aanwezig te zijn. Je moet de aandacht van je doelgroep vasthouden en interactie stimuleren. Gelukkig bieden online activaties hier uitkomst. In dit artikel leggen we uit wat online activaties zijn, waarom ze zo effectief zijn en hoe je ze kunt inzetten om jouw merk te laten groeien.

Wat zijn online activaties en waarom zijn ze effectief?

Online activaties zijn een vorm van online marketing waarbij de consument actief betrokken wordt bij het merk of product. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een winactie, geld-terug-actie,social media campagne, of gamification. Het doel van deze activaties is om de betrokkenheid en interactie met het merk te vergroten en de consument eerder geneigd te maken om het product te kopen.

Online activaties zijn effectief om verschillende redenen. Ten eerste bieden ze de mogelijkheid om rechtstreeks te communiceren met de doelgroep, waardoor de betrokkenheid en interactie met het merk wordt vergroot. Bovendien bieden online activaties vaak de mogelijkheid om gebruikers te laten delen en deelnemen aan de activiteit, waardoor het bereik en de zichtbaarheid van het merk wordt vergroot.

Hoe maak je een succesvolle online activatie?

Een succesvolle online activatie heeft verschillende elementen, zoals een duidelijke doelstelling, aantrekkelijke prijzen, een goede promotiestrategie en een creatieve en boeiende manier om consumenten bij het merk te betrekken. Zorg er ook voor dat de activatie makkelijk deelbaar is en dat deelname eenvoudig is. Het is ook belangrijk om de activatie te promoten via verschillende kanalen, zoals social media, e-mailmarketing en websitebanners. Samenwerkingen met influencers en andere partners kunnen ook bijdragen aan het succes van de activatie.

Kortom, online activaties bieden vele voordelen en zijn daarom een effectieve manier om de betrokkenheid van de doelgroep bij het merk te vergroten. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Directe interactie met de consument
  Bij online activaties wordt de consument direct betrokken bij het merk of product. Hierdoor ontstaat er een directe interactie met de consument en wordt deze eerder geneigd om het product te kopen.
 • Verhoogt de merkbekendheid
  Door online activaties in te zetten, verhoog je de naamsbekendheid van je merk. Je bereikt immers een groter publiek dan met traditionele marketingtechnieken. Bovendien kun je door het gebruik van verschillende online kanalen zoals social media, display advertising en e-mail marketing, je merk op een consistente en herkenbare manier communiceren. Hierdoor vergroot je de kans dat mensen je merk herkennen en onthouden.
 • Hogere conversieratio
  Bij online activaties wordt de consument geactiveerd en betrokken bij het merk of product. Hierdoor is de consument eerder geneigd om het product te kopen. Dit zorgt voor een hogere conversieratio en dus meer verkopen.
 • Gerichte targeting
  Een van de grootste voordelen van online activaties is dat je heel gericht kunt targeten. Met behulp van de juiste tools en expertise kunnen we precies de doelgroep bereiken die past bij jouw merk en campagne. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke interesses, leeftijden, locaties en gedragingen targeten. Hierdoor bereik je alleen mensen die potentieel geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst en verhoog je de kans op conversies.
 • Inzicht in consumentengedrag
  Bij online activaties wordt er vaak gebruik gemaakt van digitale landingspagina’s. Hierdoor wordt het gedrag van de consument inzichtelijk. Door deze informatie te analyseren kan er gerichter geadverteerd worden en kunnen toekomstige activaties verbeterd worden.
 • Hogere ROI
  Online activaties hebben over het algemeen een hogere ROI dan traditionele marketingtechnieken. Dit komt doordat je gericht kunt targeten en alleen betaalt voor de mensen die daadwerkelijk je advertentie zien of erop klikken. Bovendien is het met online activaties mogelijk om real-time resultaten te meten en te optimaliseren. Zo kun je snel zien wat wel en niet werkt en je budget en strategie daarop aanpassen.
 • Versterking van de customer journey
  Met online activaties kun je de customer journey van je doelgroep versterken. Door bijvoorbeeld een landingspagina op te zetten, kun je consumenten informeren en inspireren over je product of dienst. Daarnaast kun je hen bijvoorbeeld via social media of e-mail marketing op de hoogte houden van nieuwe productlanceringen of acties. Hierdoor blijf je top-of-mind bij je doelgroep en vergroot je de kans op conversies en herhaalaankopen.

Online Activaties inzetten voor jouw product

Nu je weet wat online activaties zijn en waarom ze zo effectief zijn, is het tijd om deze in te zetten voor jouw merk of product. Bij Rocketing weten we als geen ander hoe belangrijk dit kan zijn voor jouw merk. Of je nu op zoek bent naar meer bekendheid, hogere rotatie of meer interactie met je doelgroep, online activaties bieden de oplossing. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van online activaties op een rijtje gezet:

Digitale landingspagina voor jouw merk

Een digitale landingspagina is een sterk element als onderdeel van je activatie. Het is een extra communicatiemiddel waarbij de consument op een pagina komt die volledig in de look & feel van je merk is. Traffic naar deze landingspagina kan digitaal komen via social media advertenties of display banners. Het kan echter ook via verkorte URL of QR-code vanuit de “echte”, fysieke wereld komen. Op deze pagina kan een activatie gecommuniceerd worden, zoals een cashback of refund actie of een winactie of spaaractie. Het is ook mogelijk om de landingspagina in te zetten als verlengstuk van je POS-materiaal, zodat je de consument nog extra kunt informeren en inspireren met bijvoorbeeld recepten of relevante informatie over je merk.

Cashback acties

Cashback acties zijn een uitstekende manier om het maximale uit je refund campagne te halen. Bij Rocketing combineren we de cashback met digital advertising, via social media en online display campagnes. Zo zorgen we voor directe verhoging van je verkopen en een hoge zichtbaarheid van je merk. Consumenten kunnen het product gratis proberen, maar schaffen eerst zelf het product aan. Zo verhoog je de winkel rotatie zónder korting te geven bij de retailer en is het retailer-onafhankelijk.

Digitale winacties

Met digitale winacties kunnen we de perfecte hoofdprijs bedenken die past bij jouw merk. We communiceren deze actie via social advertising en laten de consument kans maken op deze prijs. Dit kan doormiddel van een eenvoudige online aanmelding om zoveel mogelijk nieuwe leads en emailadressen te verzamelen. Maar ook alleen wanneer ze jouw product kopen en de kassabon hiervan uploaden op jouw branded platform! Zo creëren we niet alleen extra zichtbaarheid voor je merk, maar verzamelen we ook nog eens waardevolle gegevens van potentiële klanten.

Branded Mobile Games

Verhoog de klantinteractie en betrek consumenten met jouw merk. Onze gepersonaliseerde mobiele games zijn ontworpen om je merkverhaal op een interactieve en boeiende manier te vertellen. Deze games vergroten de merkbekendheid en kunnen je merk of product op een speelse en educatieve manier uitleggen.

Social Media campagnes

Social media campagnes zijn een krachtig middel om je doelgroep te bereiken en te betrekken bij jouw merk. Met uitgebreide targeting mogelijkheden en onze expertise in social media kunnen wij altijd de juiste consumenten bereiken voor jouw product of merk. Door social media in te zetten, verhoog je de interactie met jouw doelgroep, vergroot je de zichtbaarheid en creëer je de mogelijkheid voor extra conversies.

Naast de bekende platformen als Facebook, Instagram en LinkedIn, zijn er nog andere interessante kanalen om in te zetten voor jouw social media campagne. Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, Pinterest en YouTube. Door te onderzoeken welke platformen het beste werken voor jouw activatie en jouw doelgroep, kunnen we een effectieve social media campagne opzetten.

Display Advertising

Display Advertising is een andere effectieve manier om jouw product of merk visueel te communiceren met jouw doelgroep. Met online display campagnes kunnen we advertenties van jouw merk laten zien op externe websites, bij video’s of in mobiele apps en games. Hiermee creëer je in korte tijd een enorme zichtbaarheid en bereik je een breed publiek. De advertenties worden dynamisch opgemaakt met meerdere beelden, titels en omschrijvingen, zodat er automatisch gezocht wordt naar de beste combinatie van content voor de verschillende doelgroepen. Hierdoor wordt het advertentiebudget optimaal benut en wordt de display campagne het meest effectief.

Veelgestelde vragen

 

Waarom zijn online activaties belangrijk voor merken?

Online activaties zijn belangrijk voor merken omdat ze verschillende voordelen bieden. Ze bieden de mogelijkheid om een betere band op te bouwen met de doelgroep en hen te betrekken bij het merk of product. Dit kan leiden tot een grotere merkbekendheid, meer leads en een toename in de verkoop.

Welke elementen maken een succesvolle online activatie?

Een succesvolle online activatie heeft meerdere elementen die samenwerken om een positieve impact te hebben op het merk en de doelgroep. Deze elementen omvatten duidelijke doelstellingen, aantrekkelijke prijzen, een effectieve promotiestrategie en een creatieve en boeiende manier om consumenten bij het merk te betrekken.

Hoe promoot je een online activatie?

Er zijn verschillende kanalen die je kunt gebruiken om een online activatie te promoten, waaronder social media, e-mailmarketing en websitebanners. Het is ook belangrijk om de activatie te promoten via influencers en andere samenwerkingsverbanden.

Hoe vaak moet je online activaties uitvoeren?

De frequentie van online activaties is afhankelijk van jouw doelstellingen en doelgroep. Het is belangrijk om een juiste balans te vinden tussen het behouden van betrokkenheid bij jouw doelgroep en het niet te veel overweldigen van je publiek met te veel activaties. Rocketing kan helpen bij het bepalen van een strategie die past bij jouw merk.

Hoeveel budget moet je reserveren voor een online activatie?

Het budget voor een online activatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de doelstellingen, de omvang van de activatie en de kanalen die worden gebruikt voor promotie. Rocketing kan je helpen bij het bepalen van het juiste budget voor jouw activatie, gebaseerd op jouw specifieke doelstellingen en vereisten.

Online Activaties: Dé manier om impact en engagement te creëren met jouw doelgroep

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om jouw merk te laten groeien en meer interactie te creëren met jouw doelgroep, dan zijn online activaties dé oplossing. Door het gebruik van digitale landingspagina’s, winacties, cashback-acties, social media campagnes en display advertising vergroot je de betrokkenheid van jouw doelgroep en verhoog je de zichtbaarheid van jouw merk. Rocketing heeft jarenlange ervaring met het opzetten van succesvolle online activaties voor verschillende merken en producten. Wij staan klaar om jou te inspireren en motiveren om deze krachtige marketingstrategieën te gebruiken en het maximale uit jouw activaties te halen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om online activaties succesvol in te zetten voor jouw merk.

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!

Michael Dekker

Michael, één van de oprichters van Rocketing en een ervaren Rocketeer, is gespecialiseerd in (online) marketing en e-commerce. Dankzij zijn expertise weet hij bij elke promotie en activatie een passend online component toe te voegen, wat resulteert in succesvolle resultaten voor onze klanten bij elke promotie of activatie!

Laat een reactie achter