KLANT
Alpro

CASE
Alpro B2B Cashback actie

WERKZAAMHEDEN

  • Geld-terug-actie opzetten
  • Branded cashback platform
  • Controle & afhandeling cashbacks
  • E-mail marketing

Door COVID-19 is het voor veel, zo niet alle, koffiebars een pittige periode. Alpro wilde de koffiebars graag steunen tijdens deze moeilijke situatie. Daarnaast wilde Alpro weer rotatie opstarten bij hun groothandels. Het Rocketing Cashback Platform was hiervoor de oplossing!

Het eerste rondje is van Alpro

Soja- en havermelkcappuccino’s zijn allang geen hype meer, plantaardige zuivel voor je cappuccino of latte is tegenwoordig bijna in elke koffiebar verkrijgbaar. Één van de belangrijke en meest gebruikte merken voor plantaardige dranken in koffiebars is Alpro. Om deze koffiebars te helpen en iets terug te geven wilde Alpro eenmalig de kosten van een complete bestelling Alpro Barista For Professionals op zich nemen. Op deze manier hoopte Alpro in deze zware tijd de koffiezaken een steuntje in de rug te kunnen geven.

Het Rocketing Cashback Platform

Met behulp van het Rocketing Cashback Platform faciliteerden wij voor Alpro deze goodwill actie. Door het cashback platform en de complete handling in betalingen over te nemen ontzorgden wij Alpro en hadden de koffiebars binnen één week het geld weer terug op hun rekening.

Volledige branding en inspiratie

Door het sympathieke gebaar van Alpro, was het belangrijk dat de complete actie in de huisstijl van Alpro moest zijn. Hierdoor is alle communicatie, de e-mailcampagne en het volledige cashback platform volgens de guidelines van Alpro’s huisstijl gemaakt inclusief kleuren, font en fotografie.

Om de koffiebars en barista’s nog meer inspiratie te geven en te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de verschillende variaties van Alpro Barista hebben we de populairste recepten toegevoegd in de mailings.

Resultaat

  • Duizenden plantaardige kopjes koffie door heel Nederland konden via deze actie van gratis Alpro Barista For Professionals worden voorzien
  • Hoog percentage opt-ins van koffiebars die meer nieuws van Alpro wilden ontvangen
  • Customer insights over populariteit van productvarianten en groothandels
  • Hele blije koffiebarrren die de actie van Alpro enorm waardeerden!

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!