KLANT
Ford Nederland

CASE
Introductie Ford Puma

WERKZAAMHEDEN

  • Concept ontwikkelen
  • Roadshow ontwikkelen
  • Realisatie promotie setting
  • Promotieteam
  • Online marketing

De nieuwe Ford Puma is een cross-over SUV en ontworpen om het maximale uit je moderne levensstijl kunt halen. Met een roadshow dwars door Nederland gingen wij op zoek naar de doelgroep voor deze auto, zowel offline als online, om uiteindelijk zoveel mogelijk proefritten aangevraagd te krijgen!

Van concept tot realisatie

Rocketing werd gevraagd mee te denken voor een goed concept rondom de USP’s van de auto en de timing van de campagne. De Ford Puma heeft een stijlvol en modern design en biedt door de MegaBox en de bagageplank achterin de meeste bagageruimte in zijn klasse. Perfect om al je wintersport bagage in mee te nemen!

De Ford Puma Roadshow liep gedurende het wintersportseizoen en dus besloten we de hele Roadshow in wintersportsetting neer te zetten. Van idee, naar schets naar realisatie van de hele setting.

Ford Puma Schets

De Ford Puma Roadshow

Waar vind je de doelgroep “Boodschappers 20 – 54 jaar” nou beter dan in de grootste winkelcentra van Nederland? In samenwerking met lokale Ford dealers zijn wij dwars door Nederland getrokken met de Roadshow om overal een weekend lang met de setting te staan. Ons promotieteam, getraind door Ford, liet alle USP’s en technische highlights van de Ford Puma zien aan zoveel mogelijk voorbijgangers. Onze promotiemedewerkers zorgden vele aanvragen van een proefrit voor de lokale Ford dealers.

Online campagne & digitale proefrit aanvraag

Naast dat we de doelgroep direct in de winkelcentra hebben opgezocht, informeerden wij deze doelgroep vooraf via een social advertising campagne alvast dat de Ford Puma Roadshow bij hen in de buurt kwam. Alle online traffic werd geleid naar ons gecreerde platform waar mensen de hele tour konden volgen, een Instagram photowall de highlights van de tour liet zien en waar ons promotieteam direct voor de lokale Ford dealers de proefritten konden aanvragen.

Ford Puma Landingspagina en aanvraagformulier

Resultaat

  • Zichtbaarheid voor de nieuwe Ford Puma in de grootste winkelcentra van Nederland met een gezamenlijk bereik van meer dan 1 miljoen bezoekers
  • Vele kilometers proefrit in de Ford Puma, dwars door Nederland
  • #FordPuma waarop mensen hun mooiste foto’s deelden van de setting en de Ford Puma

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!