KLANT
Ford Nederland

CASE
Introductie Ford Puma

WERKZAAMHEDEN

  • Concept ontwikkelen
  • Roadshow ontwikkelen
  • Realisatie promotie setting
  • Promotieteam
  • Online marketing

Toen Ford ons uitdaagde om de nieuwe Ford Puma te promoten, wisten we dat we iets bijzonders in handen hadden. Deze cross-over SUV, ontworpen om het maximale uit een moderne levensstijl te halen, combineert ruime bagageruimte met een veelzijdig karakter – ideaal voor avontuurlijke reizen en vakanties.

Onze missie was helder: een unieke roadshow ervaring creëren die zowel de functionele kenmerken als de emotionele connectie van de Ford Puma benadrukt. Dwars door Nederland gingen we op zoek naar de perfecte doelgroep voor deze auto, gebruikmakend van zowel offline als online kanalen, met het uiteindelijke doel om zoveel mogelijk proefritten te realiseren.

Conceptontwikkeling: Wintersport als Centraal Thema

Voor de promotie van de Ford Puma werden we bij Rocketing uitgedaagd om een uniek concept te bedenken dat de USP’s van de auto benadrukt. Met zijn stijlvolle, moderne design en ruime bagageruimte, dankzij de MegaBox en de bagageplank achterin, is de Ford Puma perfect voor het meenemen van alle wintersportbagage. Deze kenmerken brachten ons tot een inspirerend idee: de Ford Puma Roadshow omtoveren tot een ware wintersportervaring.

Ons concept haakte in op de wintersportaffiniteit van de doelgroep en sloot naadloos aan bij de landelijke Ford-commercial, waarin de Puma richting de wintersport rijdt. We zagen het als onze uitdaging om deze beelden om te zetten in een tastbare en interactieve promotie. Gedurende het wintersportseizoen realiseerden we dit door de hele roadshow in een wintersportsetting neer te zetten – van idee en schets tot de volledige realisatie van de setting. Het doel was om de functionele voordelen van de Puma te koppelen aan een levensstijl die resoneert met het publiek, en dit op een creatieve en boeiende manier tot uitdrukking te brengen.

Merk activatie - Roadshow - Ford Puma Schets

Van Schets tot Realisatie

Het gehele concept, van de wintersportsetting tot de details van de promotiekleding, werd door ons team bedacht en geschetst. Na goedkeuring van het concept, hebben we alle benodigde materialen aangeschaft, aangepast en gerealiseerd. Deze aanpak zorgde voor een unieke en op maat gemaakte ervaring die perfect aansloot bij de boodschap die Ford wilde overbrengen.

De Ford Puma Roadshow

Waar vind je de doelgroep “Boodschappers 20 – 54 jaar” nou beter dan in de grootste winkelcentra van Nederland? In samenwerking met lokale Ford dealers zijn wij dwars door Nederland getrokken met de Roadshow om overal een weekend lang met de setting te staan. Ons promotieteam, getraind door Ford, liet alle USP’s en technische highlights van de Ford Puma zien aan zoveel mogelijk voorbijgangers. Onze promotiemedewerkers zorgden vele aanvragen van een proefrit voor de lokale Ford dealers.

Voor de Ford Puma campagne hebben we elke promotielocatie getransformeerd tot een boeiend mini-wintersportresort. Deze transformatie omvatte zowel fysieke als digitale elementen om een authentieke en interactieve ervaring te creëren:

Decoratieve Elementen

We hebben de locaties uitgerust met hooibalen, schapenvachten en custom made wintersport wegwijzers. Deze items droegen bij aan de sfeer en maakten de setting fotogeniek, wat belangrijk was voor de sociale media-activatie.

Branding met Ford Ski’s en Snowboards

Custom made ski’s en snowboards, voorzien van het Ford-logo, werden prominent tentoongesteld. Dit was niet alleen een knipoog naar de functionaliteit van de Puma, maar diende ook als een effectief branding-instrument.

Gewrapte Gondel

Een van de meest opvallende elementen was een in Ford-blauw gewrapte gondel met logo. Dit fungeerde als een fotogeniek middelpunt en een gespreksstarter.

Frame met Wintersport Visual

Achter de auto plaatsten we een groot frame met een aantrekkelijke wintersport visual. Dit bood een perfecte achtergrond en versterkte de visuele impact van de promotie.

Promotie Medewerkers in Stijl

Ons team van promotiemedewerkers was gekleed in skikleding met Ford-logo’s, wat de authenticiteit van de ervaring verhoogde en bijdroeg aan de algehele beleving.

Wit Kunstgras voor de sneeuw

We creëerden een afgebakende setting met een groot wit zijl en wit kunstgras, waardoor het leek alsof de auto op sneeuw stond. Dit droeg bij aan een realistische wintersportillusie.
Merk activatie Roadshow - Ford Puma Landingspagina

Online campagne en digitale proefrit aanvragen

Voor de Ford Puma Roadshow hebben we ons niet alleen gericht op directe interactie in winkelcentra, maar ook op het vooraf digitaal informeren van de doelgroep. Met een doordachte online campagne hebben we potentiële klanten op de hoogte gebracht van de naderende roadshow in hun omgeving. Deze digitale strategie had als doel om de doelgroep al voor het evenement te betrekken en interesse te wekken.

Interactieve Landingspagina

We creëerden een speciale landingspagina voor de Ford Puma Roadshow. Deze diende als hub voor updates, locatie-informatie en deelde Instagram-foto's van bezoekers.

Interactie via iPads

Promotors gebruikten iPads voor directe interactie, opslaan van contactgegevens en het inplannen van proefritten.

Social Media Campagne

We zetten gerichte advertenties in om specifieke locaties te promoten. Dit leidde tot een meetbare toename van interesse en interactie op de desbetreffende locaties.

Social Media Winactie

Een 'share en win'-campagne op Instagram stimuleerde bezoekers om hun ervaringen te delen. Dit verhoogde de online zichtbaarheid en trok meer bezoekers naar de roadshow.

“De unieke mix van fysieke en online promotie tijdens de Ford Puma Roadshow zorgde voor aanzienlijke betrokkenheid en zichtbaarheid.”

Het resultaat

Door fysieke promotie te combineren met digitale interactie, bereikten we meer dan 1 miljoen bezoekers in Nederlandse winkelcentra met de Ford Puma Roadshow. De campagne, verspreid over het hele land met proefritten, trok zowel persoonlijke als online aandacht.

Op sociale media, onder #FordPuma, deelden bezoekers foto’s van het evenement, wat bijdroeg aan de interesse in de Puma. Klantfeedback was positief, met waardering voor onze promotie en de inzet van ons team, wat de merkbeleving versterkte. Deze campagne laat zien hoe we online en offline kanalen effectief inzetten voor maximale impact.

1,000,000

Bereikte consumenten

250

Direct geboekte proefritten

16

High traffic locaties in Nederland

Ontdek hoe Rocketing jouw merk kan lanceren!

Geïnspireerd door onze aanpak voor de Ford Puma Roadshow? Wij combineren fysieke promotie met digitale innovatie voor maximaal effect. Jouw merk heeft een uniek verhaal; wij brengen het tot leven.

Neem vandaag nog contact op voor een creatief en effectief promotieplan dat past bij jouw visie. Ga met ons mee op een ruimtemissie van creativiteit en succes!

Neem contact op