KLANT
Paulig Benelux

CASE
Gold&Green cashback campagne

WERKZAAMHEDEN

  • Geld-terug-actie opzetten
  • Branded cashback platform
  • Social Media advertising
  • Controle & afhandeling cashbacks
  • E-mail marketing
  • Remarketing

Gold&Green Pulled Oats® is een nieuw product gemaakt van een unieke combinatie van haver, tuinbonen, erwten, een scheutje olie en een snufje zout. En verder niets! Het betere alternatief voor vlees. Dit is alleen nog vrij onbekend bij de consument. Onze uitdaging: bekendheid, inspiratie en rotatie genereren.

Gold&Green Cashback platform

Bekendheid via social advertising

Om de consument het merk en de (recept) mogelijkheden te laten zien hebben wij een social advertising campagne ontwikkeld en gerealiseerd. Hierin werd de potentiële doelgroep gevraagd om eenmalig gratis kennis te maken met het product.

Voor social media hebben we verschillende interessante doelgroepen gedefinieerd, helemaal afgestemd op het merk en de kopers van Gold&Green. Door enkel op deze potentiële doelgroepen te targetten, voorkom je dat “eenmalige koopjesjagers” de actie overnemen en de uiteindelijke kans op herhaalaankopen veel hoger is.

Inspiratie voor de consument op het Rocketing Cashback Platform

Voor deze actie hebben we het Rocketing Cashback Platform volledig in stijl van Gold&Green gebouwd. De vraag was met name om, naast een platform voor het claimen van een cashback, ook ruimte te bieden aan receptinspiratie voor de consument. Daarom hebben we een complete receptinspiratie-pagina toegevoegd. Het platform moest voor de consument gewoon aanvoelen als een pagina van het merk.

GoldandGreen Cashback Platform

Online campagne die direct voor rotatie op de winkelvloer zorgt

Door een online advertising campagne te combineren met een cashback actie, bereik je een zeer hoge zichtbaarheid en realiseer je directe sales. Consumenten kunnen het product gratis proberen, maar schaffen eerst zelf het product aan. Hierdoor verhoog je de schaprotatie zonder direct korting te geven bij de retailer.

Gepersonaliseerd voor elke fase en platform

De campagne was, afhankelijk van de bekendheid met Gold&Green, opgedeeld in meerdere fases. Van een eerste introductie, naar inspiratie en eindigend met een aanbieding. Ook waren alle advertenties en visuals aangepast en geoptimaliseerd voor het platform en de plaats waar de advertentie weergegeven werd zodat wij het maximale uit elke advertentie konden halen. In elke fase gebruikte wij aangepaste teksten en verschillende afbeeldingen die gepersonaliseerd waren voor elke stap binnen de customer journey. Hierdoor hebben wij branding met sales kunnen combineren en werden consumenten vanaf de introductie tot aan de actie persoonlijk aan de hand meegenomen.

Resultaat

  • Online mediacampagne met ruim 2 miljoen weergaves aan meer dan 500.000 unieke personen.
  • Rotatieverhoging in de winkel door de vele cashbacks die zijn aangevraagd.
  • Duizenden mensen geïnspireerd op onze receptenpagina.
  • Hoog percentage opt-ins die Gold&Green in staat stellen om vervolg e-mailcampagnes op te starten.

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!