KLANT
Storck Nederland – Knoppers

CASE
Sampling campagne Knoppers Bars in Nederland

WERKZAAMHEDEN

  • Product Sampling
  • Trainen van sampling teams
  • Promotie vergunningen
  • Guerilla marketing
  • Event marketing

Knoppers, bekend van hét chocolade tussendoortje dat al vanaf 1997 in Nederland verkrijgbaar is. Sinds 2019 hebben ze echter naast de bekende wafel ook de Knoppers Bar geïntroduceerd. Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot 4 verschillende Knoppers Bars en met de laatste introductie kwam Storck naar ons toe met een duidelijke boodschap: trying = believing = buying! Daarom bedachten we een outdoor sampling activatie om zo veel mogelijk mensen binnen de doelgroep tijdens hun “tussendoor-momentje” van een product sample te voorzien!

Product Sampling op treinstations

De Knoppers Bars geven je de energie om weer verder te kunnen. Het moment waarop we mensen wilden bereiken was op het moment dat ze de meeste behoefte hadden aan een tussendoortje. Daarom kozen we voor product sampling tijdens de middag in het openbaar vervoer. Op het moment dat je als reiziger net trek begint te krijgen, staat ons promotieteam je op te wachten met een gratis sample!

Wij hebben met ons samplingteam op verschillende treinstations gesampled en in de buurt van drukke pontjes in Amsterdam. De aantallen samples vlogen bijna onze bakfiets uit. De combinatie van sampling, locatie, tijdstip en product bleek een perfecte match!

“Samen met Rocketing hebben we een succesvolle samplingcampagne gedraaid, waarmee we onze doelgroep goed hebben bereikt. Het contact onderling hebben wij als prettig ervaren en ook tijdens de campagne hebben we altijd snel kunnen schakelen. Wij kijken terug op een prettige samenwerking!”

Kim van den WittenboerJunior Marketeer bij Storck

Guerilla marketing: sampling in steden tijdens evenementen

Sampling tijdens events is gaaf en perfect af te stemmen op je doelgroep. Je hebt echter ook te maken met hoge vergunningskosten. Om binnen het budget toch een zo groot mogelijke groep consumenten te bereiken en een sample aan uit te delen, is er gekozen om guerrillamarketing met een focus op product sampling toe te passen.

We zijn op zoek gegaan naar verschillende evenementen waar veel publiek op af kwam dat een match was met de doelgroep. Daarnaast was het belangrijk dat er sprake was van een “tussendoor”-moment, op het moment dat we hen de product samples aanboden. We hebben gekozen voor een mix van festivals en sportevenementen.

Op het moment dat je naar een marathon staat te kijken, is dat natuurlijk een stuk relaxter met een Knoppers Bar in je handen. Als je onderweg bent naar het Bevrijdingsfestival is het wel lekker om nog even wat extra energie te krijgen dankzij onze samples, voordat je begint met dansen. Kortom: heel veel blije en verraste consumenten, die er voor zorgden dat ook ons promotieteam met veel plezier aan het werk was voor deze sampling opdracht!

Joint Effort: deze campagne is empowered by Jimmy Fieldmarketing

Waarom alles alleen doen als je samen tot een mooier resultaat kunt komen? Doen waar je goed in bent en wees daar eerlijk over! Dat vinden we belangrijk bij Rocketing. Daarom zijn we een nauwe samenwerking aangegaan met Jimmy Fieldmarketing en communiceren we dit ook transparant. Rocketing blijft het aanspreekpunt en doet alle coördinatie rondom het project, maar op de achtergrond gaat Jimmy aan de slag met de personele invulling van het project en werken we samen om het project tot een succes te maken. Zij hebben jaren ervaring in de branche en beschikken over een grote database eigen personeel, zodat we vaste teams op het project kunnen krijgen.

Door de kennis en ervaring met zowel brand activaties, advertising, FMCG en retail maakt dat we samen makkelijk schakelen met jouw doelstelling op plek 1. Realistische en uitvoerbare plannen is waar we op sturen. Een gouden combinatie!

Rocketing - Jimmy Fieldmarketing

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!