KLANT
Spa Fruit – SPADEL

CASE
Kassabon Actie
Cashback

WERKZAAMHEDEN

  • Verwerken van kassabonnen
  • Bevestigingsmail ontwikkelen
  • Kortingscodes versturen

Om de rotatie van SPA Fruit een boost te geven, zette SPA Fruit in samenwerking met Rocketing een bruisende digitale winactie op bij JUMBO Supermarkten. Het concept was eenvoudig, maar krachtig. Klanten die drie flessen SPA Fruit kochten, konden een gratis Pathé Thuis voucher winnen door hun kassabon te uploaden op een speciale landingspagina.

Rocketing werd gevraagd om de ingezonden kassabonnen te controleren en te verifiëren op authenticiteit. De deelnemers die succesvol door de controle kwamen, werden beloond met een unieke Pathé Thuis code via e-mail. Deze slimme aanpak combineerde de technische expertise van Rocketing met de sterke merkwaarde van SPA Fruit, wat resulteerde in een winnende combinatie.

Spa Fruit - Digitale Winactie - bevestigingsmail

Veilige connectie & efficiënte dataverwerking

Voor een succesvolle uitvoering van een actie zoals deze, was een goed georganiseerde dataoverdracht essentieel. De eerste stap? Het creëren van een beveiligde connectie tussen het aanmeldformulier op de actiepagina van SPA.nl en de systemen van Rocketing. Deze actiepagina werd ontworpen door This Page, het digitale bureau dat SPA ondersteunt.

API-Koppeling: De sleutel tot succes

Met deze beveiligde connectie kon Rocketing de ingezonden gegevens veilig en efficiënt verwerken. De sleutel tot dit succes was een naadloos geïntegreerde API-koppeling. Deze koppeling maakte een real-time gestroomlijnde overdracht van de ingezonden gegevens mogelijk. Hierdoor kon Rocketing de kassaboninformatie direct verwerken en de Pathé Thuis Vouchers snel versturen naar de gelukkige winnaars van de actie. De flow van aanmelding naar controle en goedkeuring, tot en met verzending van de voucher vond plaats binnen een paar minuten.

Van Aankoop tot Voucher

In slechts zeven stappen zet Rocketing de aankoop van SPA Fruit om in een gratis Pathé Thuis voucher. Ontdek hoe we binnen twee minuten na aanmelding de vouchers versturen aan de consumenten:

1. Aankoop

De consument koopt een van de deelnemende SPA Fruit-producten.

2. Uploaden

De consument deelt zijn kassabon op de speciale actiepagina.

3. Doorsturen

Via een API-koppeling worden alle gegevens veilig doorgestuurd naar Rocketing.

4. Uitlezen

Rocketing maakt gebruik van geavanceerde OCR-software om de geüploade bonnen in realtime uit te lezen.

5. Verifiëren

Rocketing controleert grondig alle aanmeldingen en kassabonnen op authenticiteit.

6. Analyse

Alle verzamelde consumentendata wordt veilig opgeslagen in een database voor verdere analyse.

7. Belonen

Na goedkeuring stuurt Rocketing de consument een opgemaakte e-mail met de Pathé-voucher.

Real-time uitlezen van de kassabonnen

Dankzij de API-koppeling konden we de geüploade bonnen en bijbehorende consumentendata veilig integreren in ons systeem. Nu was het tijd om onze geavanceerde OCR-software (Optical Character Recognition) in te zetten. Deze krachtige tool leest de kassabonnen realtime uit. De verzamelde data werd vervolgens veilig opgeslagen in een database, klaar voor verdere analyse.

Door OCR Kassabon automatisch laten scannen

Fraudepreventie voor een eerlijke winactie

We hebben onze systemen op maat ingericht om automatisch te controleren op fraude, zoals dubbele of fictieve kassabonnen. Snel verifiëren of de juiste producten waren aangekocht bij de Jumbo. En nog belangrijker, onze software kan zelfs fraude detecteren die plaatsvindt over een langere periode. Dus zelfs als iemand na twee weken dezelfde bon opnieuw instuurt, herkennen wij deze als een duplicaat. Dit zorgt ervoor dat misbruik van de actie tot een minimum wordt beperkt.

Persoonlijke communicatie op Rocket Speed

Zodra een aanmelding werd goedgekeurd, stuurden we deze, samen met een unieke Pathé Thuis Voucher, naar ons e-mailmarketingplatform. Hier stond een opgemaakte nieuwsbrief klaar in de huisstijl van SPA Fruit. Deze werd onmiddellijk en gepersonaliseerd naar de consument gestuurd. Het resultaat? Een openrate van meer dan 75% en een Clicks per unique opens ratio van meer dan 30%!

AI-powered OCR Technologie voor Kassabon Acties

Het geheim van ons succes ligt in onze geavanceerde OCR-software, een krachtige AI-technologie voor tekstherkenning. Met deze technologie konden we de geüploade kassabonnen realtime uitlezen en de data verwerken voor verdere analyse. De voordelen van onze OCR-technologie zijn tweeledig. Voor de klant betekent dit een naadloze, snelle en betrouwbare controle van de bonnen. Voor de consument betekent dit een soepele deelname-ervaring zonder lange wachttijden.

Real-time inzichten voor maximale controle

Om SPA continu op de hoogte te houden van de voortgang van de actie, hebben we een real-time online dashboard ontwikkeld. Dit dashboard gaf een overzicht van belangrijke indicatoren zoals het totaal aantal gekochte SPA-producten, het aantal aanvragen, het percentage goedgekeurde aanmeldingen en het aantal uitgegeven vouchers.

Live dashboard met real-time resultaten

Resultaten

Deze digitale winactie was een succes. Dankzij onze technologie en uitgebreide expertise op het gebied van digitale acties, hebben we een aanzienlijke toename in de rotatie van SPA Fruit kunnen realiseren. We zijn dan ook erg trots op de resultaten en kijken uit naar toekomstige digitale acties met SPA.

Yuri van der Heijden, Shopper Marketing Manager bij SPADEL, is ook zeer tevreden met onze samenwerking: “De samenwerking met zowel Michael als Maurice van Rocketing is ontzettend fijn. Ze zijn gedetailleerd, zorgen voor een nauwkeurige opvolging en ontlasten ons aanzienlijk in werk.”

Met veel enthousiasme stappen we dan ook in dit digitale avontuur met SPADEL, klaar om samen nog meer indrukwekkende online acties te creëren!

“De samenwerking met zowel Michael als Maurice van Rocketing is ontzettend fijn. Ze zijn gedetailleerd, zorgen voor een nauwkeurige opvolging en ontlasten ons aanzienlijk in werk.”

Yuri van der HeijdenShopper Marketing Manager - SPADEL

Begin jouw succesverhaal met Rocketing

Geïnspireerd door het succes van SPA Fruit? Zie je de mogelijkheden van een kassabon actie voor jouw merk? Of je nu de rotatie van je producten wilt verhogen, nieuwe consumenten wilt bereiken, of je trouwe klanten wilt belonen, Rocketing heeft de expertise en technologie om je daarbij te helpen.

Net als we deden voor SPA Fruit, kunnen we ook voor jou een op maat gemaakte digitale winactie, of cashback opzetten, compleet met onze AI-powered OCR-technologie, persoonlijke communicatie, real-time inzichten, en uitgebreide fraudepreventie. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw actie een groot succes wordt.

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!