Skip to main content

Als brand manager ben je voortdurend op zoek naar manieren om je merk te onderscheiden van de concurrentie en om klanttevredenheid te verhogen. Een van de effectieve manieren om dit te bereiken, is door het aanbieden van cashback acties aan consumenten. Rocketing is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opzetten van cashback acties voor merken. In dit artikel zullen we bespreken hoe het platform werkt en hoe je als merk profiteert van deze vorm van marketing.

Cashback acties zijn een populaire manier geworden om consumenten te verleiden tot de aankoop van producten. Maar het is niet altijd gemakkelijk om consumenten te overtuigen om een product te kopen, zelfs als ze bekend zijn met het merk. Er kunnen verschillende drempels zijn, zoals merktrouw, onbekendheid met het product of de prijs. Een geld terug actie kan deze drempels wegnemen en consumenten sneller overtuigen om tot aankoop over te gaan. Maar cashback acties bieden niet alleen voordelen voor de consument, ook voor de merken zelf. Het is een geweldige manier om feedback te verzamelen van klanten en hun koopgedrag beter te begrijpen. Op deze manier kunnen merken beter inspelen op de behoeften van hun klanten en de merkloyaliteit vergroten.

Als merk zijnde is het belangrijk om gemakkelijk en efficiënt cashback acties op te kunnen zetten en uitvoeren. Met Rocketing’s platform is dit mogelijk. Hierdoor heb je als merk een waardevol instrument om je merk te laten groeien en te verbeteren. Door het aanbieden van geld-terug-acties, kunnen merken niet alleen consumenten verleiden om hun producten te kopen, maar ook een positieve relatie met hen opbouwen. Dit kan resulteren in meer vertrouwen, loyaliteit en een hogere omzet voor het merk.

Meatless Farm - Cashback platform

Hoe werkt het Rocketing cashback platform?

Het werkt heel simpel. Als merk neem je contact op met Rocketing om een cashback actie voor een product of dienst te bespreken. Vervolgens wordt het cashback platform voor jouw merk gebouwd, geheel in lijn met jouw huisstijl en de voordelen van jouw product. Het platform kan gebruikt worden voor verschillende soorten cashback acties, zoals 100% cashback, gedeeltelijke cashbacks of cashbacks van een bepaald bedrag. Retailonafhankelijk betekent dat elke aankoop kan meedoen. De consument kan deelnemen aan de actie door het product of de dienst te kopen en een aankoopbewijs te uploaden via het cashback platform. Zodra de actie is voltooid, ontvangen de deelnemers hun cashback bedrag direct op hun rekening.

Het Rocketing cashback platform is niet alleen een geweldige manier om consumenten te verleiden tot het kopen van jouw producten en tegelijkertijd klantloyaliteit op te bouwen, maar het biedt ook de mogelijkheid om waardevolle feedback te verzamelen. Naast het cashback platform, biedt Rocketing namelijk ook een testpanel aan. Door gebruik te maken van onze testpanel opties, krijg je inzicht in de mening van jouw doelgroep over jouw product. Het testpanel wordt altijd gecombineerd met ons cashback platform, wat zorgt voor een hogere rotatie op de winkelvloer. Het panel wordt zorgvuldig samengesteld op basis van jouw wensen en garandeert een uniek testpanel met actieve consumenten en fans van jouw merk. Met Rocketing heb je dus niet alleen een waardevol instrument in handen om jouw merk te laten groeien en te verbeteren, maar ook een tool om jouw doelgroep beter te begrijpen en gerichte acties te ondernemen.

Download de Cashback Checklist!

Zet vandaag nog de eerste stap naar een succesvolle cashback-campagne. Download de gratis “Checklist voor het Succesvol Opzetten van Cashback Acties” en bereid je voor op een effectieve cashback-actie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Drempelverlagend en verhoging van de rotatie van jouw product

Een geld terug actie werkt drempelverlagend. Wanneer een consument jouw product wel kent, is het niet vanzelfsprekend dat hij of zij jouw product ook gaat kopen. Er kunnen verschillende drempels zijn, zoals merktrouw, onbekendheid met het product of de prijs. Een geld terug actie kan deze drempels wegnemen en consumenten sneller overtuigen om tot aankoop over te gaan.

Bovendien verhoogt een geld terug actie de rotatie bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Dit komt doordat de drempels om het product te proberen zijn verlaagd. Daarnaast kan een geld terug actie ook worden ingezet om de band met de retailer te versterken.

Uploaden van de kassabon

Meer herhalingsaankopen en waardevolle data

Een geld terug actie biedt niet alleen voordelen voor de consument, maar ook voor het merk. Door het hele aankoopproces van de consument te doorlopen, vergroot je de kans op herhalingsaankopen. Doordat de consument het product al heeft geprobeerd, weet hij of zij wat er verwacht kan worden en is de drempel om het opnieuw te kopen lager. Maar dat is niet het enige voordeel van een geld terug actie. Door het uploaden van de kassabon verzamelt het cashback platform waardevolle gegevens van de consument, zoals het e-mailadres, leeftijd, aankoopdatum, aankoopwinkel en productverdeling. Met deze gegevens krijg je inzicht in de behoeften en het gedrag van jouw doelgroep. Zo kun je gerichte vervolgcampagnes opzetten en de klantreis verlengen.

Bovendien worden alle kassabonnen gescand en opgeslagen, waardoor het mogelijk is om analyses op het koopgedrag te maken. Hierdoor krijg je inzicht in welke producten vaak in combinatie met elkaar worden gekocht. Dit biedt waardevolle informatie om cross-selling- en up-selling-strategieën te ontwikkelen. En tot slot, doordat iedere consument die zich aanmeldt persoonlijke gegevens deelt, kunnen we deze ook inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Zo blijf je in contact met de consument en kun je hen blijven informeren over nieuwe producten, promoties en andere marketinguitingen.

Realiseer meer zichtbaarheid voor je merk

Bij Rocketing helpen we niet alleen met het opzetten van cashback acties, maar ook met het optimaliseren van de promotie en advertentie ervan. Onze expertise in online activaties, zoals Social Media advertising en display campagnes, stelt ons in staat om jouw merk nog beter te presenteren aan je doelgroep en hen te overtuigen om deel te nemen aan de cashback actie. Door het optimaliseren van je online activaties vergroten we je bereik en trekken we meer mensen aan om deel te nemen aan de actie.

Door middel van onze bewezen succesvolle campagnes op deze platforms, kunnen we je helpen om je bereik te vergroten en meer mensen aan te trekken om deel te nemen aan je cashback acties, waardoor je merk nog beter gepresenteerd wordt aan je doelgroep.

Zo kunnen jouw klanten profiteren van de cashback-actie van Rocketing

Als merk of product is het belangrijk om te zorgen voor een succesvolle lancering van nieuwe producten. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om te zoeken naar manieren om de baseline rotatie in de winkel te verhogen. Een cashback-actie kan daarbij zeker helpen. Zo verhoog je de winkelrotatie, zonder direct korting te geven bij de retailer. In drie eenvoudige stappen leggen we uit hoe consumenten eenvoudig kunnen profiteren van de cashback-actie van Rocketing. Het enige wat ze hoeven te doen is deze drie stappen te volgen:

Aankoop van het deelnemende product

Stap 1 – Aankoop van het deelnemende product

Consumenten kunnen meedoen aan de cashback-actie door het deelnemende product te kopen bij een van de aangesloten retailers. Op de actiewebsite staat vermeld welke producten deelnemen aan de actie en waar deze verkrijgbaar zijn.

Uploaden van de kassabon

Stap 2 – Uploaden van de kassabon

Na aankoop gaat de consument naar de actiewebsite, waar hij/zij de gegevens invult en eenvoudig de kassabon uploadt. Rocketing controleert of de bon voldoet aan de actievoorwaarden. Als alles in orde is, wordt de cashback-aanvraag verwerkt en ontvangt de klant binnen enkele dagen de terugbetaling.

Ontvangen van de cashback

Stap 3 – Ontvangen van de cashback

Na goedkeuring van de cashback-aanvraag ontvangt jouw klant binnen enkele dagen de hele, of gedeeltelijke terugbetaling van het aankoopbedrag op zijn/haar bankrekening. Dit bedrag is afhankelijk van de cashback-actievoorwaarden.

Veelgestelde vragen

 

Wat zijn de voordelen van een cashback actie?

Een cashback actie biedt verschillende voordelen voor zowel klanten als bedrijven. Klanten worden gestimuleerd om jouw product te kopen zonder dat het hen extra geld kost, wat leidt tot een hogere mate van klanttevredenheid en loyaliteit. Voor bedrijven kan het helpen om de verkoop te stimuleren, de omzet te verhogen, de rotatie van jouw producten in de winkel te verhogen en om feedback van consumenten te ontvangen. Bovendien kan het ook helpen bij het verhogen van de merkbekendheid en het verbeteren van de reputatie van jouw bedrijf.

Hoe kan ik de doelgroep van mijn cashback actie bereiken?

Om de doelgroep van jouw cashback actie te bereiken, is het belangrijk om een gerichte marketingstrategie te hanteren die past bij jouw doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van social media advertenties, influencer marketing, e-mailmarketing of andere vormen van targeted advertising. Bij Rocketing hebben we veel ervaring met diverse marketingstrategieën en kunnen we je helpen bij het bereiken van jouw doelgroep. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Welke producten of diensten zijn geschikt voor een cashback actie?

Er zijn geen beperkingen wat betreft de soorten producten of diensten die geschikt zijn voor een cashback actie. Over het algemeen hebben cashback acties de neiging om goed te werken voor producten die een hoge aanschafprijs hebben of waarbij het volledige bedrag kan worden teruggegeven. Een breed scala aan producten en diensten kan dus worden gepromoot via cashback acties. Denk bijvoorbeeld aan elektronica zoals smartphones, laptops en televisies, maar ook aan FMCG- en voedingsproducten om consumenten nieuwe producten te laten ervaren.

Hoe kan ik het succes van mijn cashback actie meten?

Er zijn verschillende manieren om het succes van een cashback actie te meten. Je kunt bijvoorbeeld het aantal verkopen monitoren en feedback van consumenten verzamelen. Ook zijn er andere KPI’s zoals ROI, klanttevredenheid en herhaalaankopen die kunnen helpen bij het meten van de effectiviteit van de actie. Bij Rocketing hebben we veel ervaring met het meten van de effectiviteit van promotiestrategieën en kunnen we helpen bij het bepalen van de juiste KPI’s en het uitvoeren van analyses.

Hoe kan ik een cashback actie opzetten?

Bij Rocketing hebben we veel ervaring in het ontwikkelen van effectieve cashback acties voor diverse klanten en doelgroepen. We kunnen je helpen bij het opzetten van een succesvolle cashback actie en samen met jou de beste strategie bepalen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Goed te combineren met andere activaties

Geld terug acties zijn ook heel goed te combineren met andere activaties, zoals winkelvloer activaties zoals sampling of plaatsing van displays. Een dergelijke allround activatiecampagne zorgt voor een hoger resultaat omdat de verschillende elementen elkaar versterken. Door eerst een samplingcampagne in te zetten om de awareness te verhogen, displays te plaatsen in de winkels en de campagne te eindigen met een geld terug actie, zal de rotatie tijdens de geld terug actie toenemen.

Verhoog de verkoop van je product met geld terug acties

Al met al zijn geld terug acties een krachtig marketinginstrument om de verkoop van je product te stimuleren. Door de drempels voor consumenten te verlagen en hen kennis te laten maken met je product, kan je de rotatie verhogen en herhalingsaankopen genereren. Bovendien kan je waardevolle gegevens verzamelen en deze inzetten om nog betere resultaten te behalen. Door geld terug acties te combineren met andere activaties kan je de effectiviteit van je campagne verder verhogen. Als je op zoek bent naar een effectieve manier om de verkoop van je product te stimuleren, dan is het zeker de moeite waard om geld terug acties te overwegen.

Effectieve cashback actie inzetten?

Wil jij net als Hands Of My Chocolate en Santa Maria ook succesvolle cashbacks inzetten? Met Rocketing kun je eenvoudig cashback acties opzetten en beheren, en het biedt een geweldige manier om je merk naar een hoger niveau te tillen door middel van het aanbieden van geld terug acties aan je consumenten. Neem contact op met Rocketing voor alle mogelijkheden.

Michael Dekker

Michael, één van de oprichters van Rocketing en een ervaren Rocketeer, is gespecialiseerd in (online) marketing en e-commerce. Dankzij zijn expertise weet hij bij elke promotie en activatie een passend online component toe te voegen, wat resulteert in succesvolle resultaten voor onze klanten bij elke promotie of activatie!

Laat een reactie achter