Skip to main content

In België is het erg gebruikelijk om te werken met een “coupon op schap”. Een boekje met kortingsbonnen dat je aan het schap moet laten hangen door een merchandisingbureau, vaak voor een zeer hoge kost per plaatsing. Cashback via Rocketing is een perfect alternatief voor de Belgische markt. Ontdek hoe cashback campagnes jouw merk kunnen laten groeien bij Belgische retailketens zoals Carrefour, Delhaize en Colruyt, en leer hoe je jouw cashback strategie kunt optimaliseren voor betere zichtbaarheid en resultaten.

Cashback campagnes: Verhoog de rotatie en betrokkenheid voor jouw merk in België

Cashback is dé manier om jouw product te laten kopen,  ervaren en je rotatie in de winkel te verhogen zonder dat je hiervoor coupons op het schap hoeft te laten plaatsen. Daarnaast is er ook geen directe korting bij de retailer nodig.

Natuurlijk zorgt een cashback-actie voor een directe stijging in het aantal verkopen. Het doet echter meer, zeker als je het combineert met een social media campagne gericht op je doelgroep. Door zo’n eenmalige geld-terug-actie zorg je er voor dat er veel nieuwe consumenten een keer je product uitproberen. Het zorgt voor een hogere penetratiegraad van consumenten die je product een kopen, de ‘very light buyers’. Door deze groep vaker je product een keer te laten kopen, al is het deze keer met korting of met 100% cashback, weten ze de weg naar je schappositie te vinden en verhoog je de kans dat zij doorgroeien naar een ‘light of medium buyer’ en dus je vaste kopersgroep.

Voordelen van cashback campagnes versus traditionele couponing op het schap

Cashback en couponing hebben vergelijkbare doelen: consumenten verleiden om een product te proberen met aantrekkelijke kortingen of zelfs 100% geld-terug-acties. Het grote verschil is dat consumenten bij cashback hun kassabon moeten uploaden via het cashback platform.

Een voordeel hiervan is dat er een aanzienlijk deel van de consumenten wel getriggerd wordt door de actie en tot aankoop overgaat, maar uiteindelijk geen cashback aan zal vragen. We onderzoeken altijd de groep consumenten die wel meer informatie over de actie aan heeft gevraagd, maar uiteindelijk niet tot een cashback overgaat. Gemiddeld zien we dat 20 tot 30% van die mensen het product wel gekocht hebben, maar uiteindelijk niet de moeite hebben gedaan de cashback aan te vragen. Kortom, als merk zijn je price-off kosten lager!

“De combinatie van een digitale advertentiecampagne voor naamsbekendheid en oproepen tot eerste probeeraankoop via de cashback actie, zorgde voor een vliegende start van onze nieuwe producten!”

Een ander voordeel ten opzichte van couponing aan het schap is dat je de dure merchandising en kosten van plaatsing kunt omzeilen. Het platform van Rocketing werkt retailonafhankelijk en kan elke kassabon verwerken.

Ten slotte kun je door een cashback activatie te combineren met social media advertising het beste van twee werelden combineren: gericht online je doelgroep vinden en hen bekend maken met je product via ads & video’s én hen aanzetten tot aankoop van je product. Een cashback activatie via social advertising verspreiden heeft dan ook vele voordelen:

 • Breng je doelgroep naar het schap
  Met social media advertising kun je heel precies je doelgroep specificeren en die benaderen. Door cashback te combineren met een online marketing campagne, kun je heel gericht je doelgroep zoeken en hen uitnodigen mee te doen aan de refund campagne. Zo kun je als marketeer precies die mensen selecteren, waarvan jij verwacht dat die grootste kans hebben om door te groeien tot vaste kopers.
 • Converteer bestaande volgers
  Door gebruik te maken van je huidige fanbase op social media kun je de cashback aanbieden aan consumenten die al interactie hebben met je merk. Volgen op je socials is nog iets anders dan daadwerkelijk koper zijn van je merk, maar ze zijn wel al intrinsiek geïnteresseerd in je merk. De volgende stap is hen een cashback aan te bieden, zodat ze je product ook eens geprobeerd of geproefd hebben, waarna de drempel om daadwerkelijk over te gaan tot vaste koper nog kleiner is.
 • Van cashback platform naar winactie
  Het cashback platform van Rocketing wordt volledig in jouw huisstijl opgeleverd. Wil je hetzelfde platform later nog een keer gebruiken voor een vergelijkbare actie? Geen probleem! Met slechts minimale kosten voor aanpassen van teksten en afbeeldingen, heb je erg goedkoop en snel je volgende campagne opgestart. Wil je het platform gebruiken voor een winactie? Ook geen probleem, het mechanisme blijft hetzelfde. Namelijk koop en upload de kassabon. Het is voor ons dan ook geen probleem om het platform voor meerdere doeleinden te gebruiken. Sterker nog, dit doen de meeste van onze klanten!
 • Gebruik klantdata voor heractivatie
  Het is jouw actie en de campagne is gericht op jouw doelgroep. Wij verzamelen geen database en geven alle leads die we verzamelen gratis door aan jou. Die zijn vervolgens perfect gebruiken voor heractivaties.

Het succes van Santa Maria bij Delhaize

Na enkele succesvolle cashback campagnes voor Santa Maria in Nederland, kwam de vraag of we een vergelijkbare campagne ook konden uitvoeren gericht op Delhaize filialen in België. Natuurlijk! Een combinatie van gewenste verkopen via cashbacks en doelstellingen in mediabereik. Benieuwd naar het effect? Lees dan onze case!

Cashback: Zo werkt het voor de consument!

Als consument is meedoen aan een cashback actie van Rocketing erg eenvoudig. Je doet mee in slechts drie stappen.

1. Koop het product

Ga naar een van de deelnemende retailers en koop het product dat mee doet aan de actie.

2. Upload je kassabon

Ga naar de actiewebsite, vul je gegevens in en upload eenvoudig je kassabon.

3. Cashback

Ontvang binnen een paar dagen (een deel van je) aankoopbedrag terug.

Veelgestelde vragen

 

Hoe kan cashback worden gebruikt om producten in België te promoten?

Cashback kan worden gebruikt om producten in België te promoten door klanten een financiële stimulans te geven om het product te kopen. Dit kan bijvoorbeeld door een deel van het aankoopbedrag terug te geven als cashback, wat klanten aantrekt en aanmoedigt om het product te proberen. Rocketing kan helpen bij het opzetten en uitvoeren van een effectieve cashback-campagne in België.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van cashback-campagnes ten opzichte van coupon-campagnes in het schap?

Het belangrijkste voordeel van cashback-campagnes ten opzichte van coupon-campagnes is dat klanten pas geld terugkrijgen nadat ze het product hebben gekocht en geprobeerd. Dit verhoogt de kans dat klanten het product kopen en proberen, in plaats van het alleen maar te laten liggen vanwege de kortingsbonnen. Bovendien zorgt cashback voor een hogere mate van klanttevredenheid en loyaliteit, omdat klanten het gevoel hebben dat ze waarde krijgen voor hun aankoop. Rocketing heeft ervaring met beide campagnes en kan helpen bij het kiezen van de juiste promotiestrategie.

Welke soorten cashback-acties zijn momenteel populair in België?

Momenteel zijn cashback-acties waarbij klanten het complete, of een deel van hun aankoopbedrag terugkrijgen erg populair in België. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van geld op hun bankrekening, een tegoedbon of cadeaubon. Rocketing kan helpen bij het ontwikkelen van de juiste cashback-actie die past bij jouw product en doelgroep in België.

Wat is de beste manier om de cashback-actie te promoten en het bewustzijn te vergroten onder ons doelpubliek in België?

De beste manier om een cashback-actie te promoten en het bewustzijn te vergroten onder het doelpubliek in België is door middel van gerichte marketingcampagnes en promoties. Dit kan bijvoorbeeld door middel van social media advertenties, influencer marketing of e-mailmarketing. Rocketing kan helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve marketingstrategie om de cashback-actie onder de aandacht te brengen van jouw doelgroep in België.

Effectieve cashback strategieën voor groei

Het cashback platform van Rocketing kan eenvoudig worden aangepast aan jouw merk en voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals winacties. Daarnaast verzamelen we geen klantgegevens en geven we alle leads gratis door aan jou, zodat je deze data kunt gebruiken voor heractivatiecampagnes. Kortom, cashback via Rocketing is een aantrekkelijk alternatief voor traditionele couponing aan het schap. Het biedt verschillende voordelen, zoals lagere kosten voor price-off acties, het omzeilen van dure merchandising en retailonafhankelijkheid.

Combineer en versterk je cashback campagne

Daarnaast is het mogelijk om de cashback campagne eenvoudig combineren met allerlei andere marketingactiviteiten. Versterk je actie bijvoorbeeld door het te combineren met social advertising. Ook is het mogelijk om een QR-code of URL op een sample bij een samplingactie te communiceren. Daardoor trigger je de consument om na een gratis try out het product nog eens te kopen op de winkelvloer.  Of bouw het platform eenvoudig om en gebruik het als methode om winacties op te zetten. Kortom genoeg mogelijkheden om ook in deze tijd de consument jouw product te laten ervaren, jouw merk effectief laten groeien en een langdurige relatie met consumenten opbouwen.

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!

Maurice Knöps

Maurice is als oprichter van Rocketing een Rocketeer van het eerste uur. Met zijn kennis en achtergrond in Brand en Project Management kijkt hij met het oog van een Brand Manager naar alle activaties en promoties. Maak je over de details dus geen zorgen!

Laat een reactie achter