Skip to main content

Bij Rocketing zijn we altijd op zoek naar manieren om onze diensten beter te maken. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Klippa. De AI-powered OCR-software van Klippa helpt ons om de digitale activaties van Rocketing, waar kassaboncontrole van belang is, te verbeteren.

Rocketing Versterkt Cashback Campagnes met Klippa

Rocketing investeert in verbetering van kassabon, cashback en digitale winacties

De meest bekende activatie waar kassaboncontrole cruciaal is, is natuurlijk een cashback activatie of geld-terug-actie. Je kunt echter ook allerlei digitale winacties en loyalty programma’s ontwikkelen waarbij je de aankoop van de klant wilt valideren. Al dit type van digitale activaties zaten al in ons portfolio, maar door de samenwerking met Klippa kunnen we dit nog efficiënter, nauwkeuriger en beter aansluitend op de wensen van de klant uitvoeren.

Wat is OCR technologie en hoe verbetert het onze kassabon acties?

Optical Character Recognition, beter bekend als OCR, is een geavanceerde technologie die ons in staat stelt om tekens in een afbeelding of document te herkennen en om te zetten in bewerkbare en doorzoekbare data. Deze technologie heeft tal van toepassingen, van het digitaliseren van gedrukte documenten tot het automatiseren van gegevensinvoer. Bij Rocketing maken we gebruik van deze technologie om onze kassabon campagnes te optimaliseren.

Hoe verbetert Klippa’s OCR de cashback campagnes van Rocketing?

Optical Character Recognition (OCR) technologie van Klippa speelt een cruciale rol in de verbetering van onze cashback campagnes. Het stelt ons in staat om kassabonnen van klanten snel en nauwkeurig te verwerken, waardoor we een snellere en betere service kunnen bieden. Ten opzichte van de vorige software die wij hiervoor gebruikten merken we een aantal grote voordelen.

Door OCR Kassabon automatisch laten scannen
 • Snelle en nauwkeurige verwerking van kassabonnen

  Een van de grootste voordelen van Klippa’s OCR technologie is de mogelijkheid om kassabonnen in een oogwenk te digitaliseren en te verwerken. Dit proces is snel en foutloos, wat ons in staat stelt om deelnemende consumenten vrijwel direct te laten weten dat hun aanmelding succesvol is ontvangen (of niet). De uitbetaling van de cashback, uitreiking van een prijs of beloning voor deelname kan dan ook een stuk sneller gegeven worden. Dit verhoogt de tevredenheid van de consument, zorgt voor meer aanmeldingen en zorgt voor een positieve merkervaring.

 • Analyse van kassabon data voor unieke shopperdata & inzichten

  Naast het efficiënt verwerken van kassabonnen, biedt Klippa’s technologie ons ook de mogelijkheid om waardevolle shopperdata en inzichten te verzamelen uit de kassabon. We kunnen deze data analyseren om inzicht te krijgen in het koopgedrag van klanten, waaronder welke producten ze kopen, waar en wanneer ze winkelen en nog veel meer. Deze inzichten kunnen ons helpen om toekomstige marketingcampagnes te optimaliseren en de verkoop te stimuleren. Daarnaast geeft het jou als merk ook hele interessante inzichten.

 • Fraudedetectie

  Fraude kan een groot probleem zijn bij cashback-campagnes. Gelukkig biedt Klippa’s technologie een effectieve oplossing voor dit probleem: fraudedetectie. De OCR-technologie kan kassabonnen analyseren op tekenen van fraude, zoals vervalste bonnen of dubbele inzendingen. Dit stelt ons nog beter in staat om fraude vroegtijdig te detecteren en te voorkomen, wat zowel tijd als geld bespaart.

SPA’s digitale winactie

We hebben onlangs een innovatieve digitale winactie voor SPA Fruit opgezet. Klanten die drie flessen SPA Fruit 1,25L kochten bij JUMBO werden beloond met een Pathé Thuis voucher. Het enige dat ze hoefden te doen, was hun kassabon uploaden op de speciale actiepagina op de SPA website.

De rol van Klippa in de digitale kassabon actie van SPA

De OCR software van Klippa speelde een belangrijke rol in deze actie. Het stelde ons in staat om de geüploade kassabonnen snel en nauwkeurig te verwerken, en klanten hun Pathé Thuis voucher te geven zonder vertraging. Hoe snel dan? Vaak waren we in staat de aanmelding te controleren, valideren en bij akkoord van een voucher te voorzien binnen 5 minuten!

Rocketing’s unieke, custom made benadering van cashback campagnes

Bij Rocketing geloven we in het creëren van cashback campagnes die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en doelen van onze klanten. Een goed uitgevoerde cashback campagne kan de drempel voor eerste aankoop verlagen, de omloopsnelheid verhogen, herhalingsaankopen bevorderen en bruikbare data opleveren voor toekomstige marketinginspanningen. Wij gebruiken geen databases vol met koopjesjagers. Onze campagnes worden custom made ingericht en volledig afgestemd op de doelgroep van jouw merk. Samen bedenken we een strategie om die doelgroep te bereiken en te informeren over de cashback actie. Op die manier nodigen we je doelgroep uit om mee te doen aan de actie en is er een bewezen langdurigere sales uplift.

We bieden ondersteuning in alle fasen van de campagne, van conceptontwikkeling en marketingmateriaal tot registratie, controle en uitbetaling van de cashback. Uiteraard krijg je vervolgens wekelijkse uitgebreide rapportages waarbij we dankzij de OCR-technologie ook nog eens allerlei interessante shopper data kunnen delen. De cashback activaties van Rocketing bestaan eigenlijk altijd 3 stappen plus een mogelijke vierde follow-up stap.

 • 1. Bereik

  creëer zoveel mogelijk (online) touchpoints met de consument om de cashback campagne bekend te maken. Vaak zetten we hier een social advertising en/of display advertising campagne voor in. Veel gebruikte andere communicatiemiddelen gericht op de doelgroep zijn: in- & near store activaties, sampling (met QR-code stickers of nekhangers), influencers, e-mailmarketing en reeds ingeplande ATL / mediainzet. Wij kunnen veel zelf opzetten, maar werken ook graag samen met reeds vastgelegde media of reeds bestaande samenwerkingen met bureaus.

 • 2. Cashback Periode

  Nadat de doelgroep bereikt is, volgt de cashback actie zelf. Op een volledig dedicated cashback platform, helemaal in look & feel van jouw merk. Geen platform waar ook andere acties zichtbaar zijn: dit is jouw actie! In deze stap meldt de consument zich aan, controleren en valideren wij de aanmelding en voeren de cashback uitbetaling uit.

 • 3. Customer Insights

  Wekelijkse rapportages met alle relevante informatie over de cashback campagne en eventuele bijbehorende mediacampagnes mogen niet ontbreken. Daarnaast volgt bij de eindevaluatie ook een uitgebreide rapportage met interessante customer insights gebaseerd op de kassabon data.

 • 4. Follow Up

  Optioneel is er na de actie nog veel mogelijk. We verzamelen vaak veel opt-ins tijdens de actie en deze groep consumenten kun je na de actie rechtstreeks benaderen. Denk aan een mogelijke re-activatie campagne met een lager kortingsbedrag of vraag direct feedback over je merk, product of de actie.

Meatless Farm - Cashback platform

Waarom onze cashback campagnes nu nog beter worden

Dankzij de samenwerking met Klippa kunnen we nu nog betere cashback campagnes bieden. Met Klippa’s OCR technologie kunnen we een snellere, nauwkeurigere service bieden, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid. Daarnaast stelt de technologie ons in staat om waardevolle inzichten te verzamelen uit kassabon data en fraude te voorkomen. Wij kijken uit naar de toekomst, waarin we samen met Klippa de kracht van technologie blijven benutten om onze klanten de beste ervaring te bieden.

Vragen, direct beantwoord!

Vraag jij je af hoe cashback- en kassabonacties jouw merkbetrokkenheid kunnen verhogen en je verkopen kunnen stimuleren? Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen die mogelijk bij je opkomen na het lezen van ons artikel over de integratie van Klippa’s technologie. Wil je dieper ingaan op specifieke mogelijkheden of ben je benieuwd hoe onze technologie jouw promotiecampagnes kan optimaliseren? Neem dan gerust contact met ons op!

 • Hoe integreert Rocketing de tekstherkenning technologie in cashback-en kassabon-campagnes?
  Bij Rocketing maken we gebruik van Klippa’s OCR-technologie om het proces van het indienen en verwerken van kassabonnen volledig te automatiseren. Dit maakt het voor consumenten bijzonder eenvoudig om hun kassabonnen te uploaden via een mobiel of webplatform. Eenmaal geüpload, worden de gegevens automatisch geëxtraheerd en verwerkt, wat zorgt voor een snelle en accurate cashback-verificatie. Deze aanpak niet alleen verhoogt de efficiëntie, maar verbetert ook de algehele gebruikerservaring door de verwerkingstijd te verkorten en fouten te minimaliseren.
 • Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruik van digitale kassabonacties vergeleken met traditionele papieren acties?
  Digitale kassabonacties, ondersteund door technologieën zoals die van Klippa, bieden veel voordelen boven traditionele papieren acties. Deze omvatten een vereenvoudigd claimproces en snellere verwerkingstijden, wat de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert. Daarnaast helpt de technologie de kans op fraude en fouten te verminderen en biedt het gedetailleerde analyses van de verzamelde kassabongegevens. Deze inzichten zijn waardevol voor het optimaliseren van toekomstige marketingstrategieën.
 • Welke specifieke voordelen biedt de OCR-technologie van Klippa voor bedrijven die kassabon acties willen inzetten?
  De OCR-technologie, optische tekenherkenning, van Klippa transformeert hoe bedrijven kassabonacties beheren door belangrijke voordelen te bieden:

  • Automatisering van data-extractie: vermindert de behoefte aan handmatige invoer, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd.
  • Verhoogde nauwkeurigheid: vermindert fouten bij data-entry dankzij geavanceerde beeldherkenningstechnologie.
  • Snellere verwerkingstijd: converteert kassaboninformatie snel naar digitale data, wat resulteert in vlottere claimverwerking.
  • Fraudepreventie: identificeert vervalsingen of aanpassingen aan kassabonnen, wat de veiligheid van campagnes verhoogt.
  • Klantinzichten en data-analyse: biedt diepgaande inzichten in consumentengedrag, wat waardevol is voor het verfijnen van marketingstrategieën.
 • Kan Rocketing Klippa integreren in bestaande marketingplatforms van klanten?Absoluut! Wij kunnen Klippa’s tekenherkenning software naadloos integreren in de bestaande marketingplatforms en systemen van onze klanten. Dit garandeert een soepele overgang en stelt merken in staat hun huidige marketinginspanningen te versterken zonder ingrijpende veranderingen aan hun infrastructuur.

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!

Michael Dekker

Michael, één van de oprichters van Rocketing en een ervaren Rocketeer, is gespecialiseerd in (online) marketing en e-commerce. Dankzij zijn expertise weet hij bij elke promotie en activatie een passend online component toe te voegen, wat resulteert in succesvolle resultaten voor onze klanten bij elke promotie of activatie!

Laat een reactie achter