Skip to main content

In een tijdperk waarin consumenten steeds meer keuzes hebben, wordt het voor merken steeds uitdagender om op te vallen in de massa. Sampling kan een effectieve manier zijn om potentiële klanten kennis te laten maken met jouw producten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw sampling-activiteiten opvallen en een blijvende indruk maken op de doelgroep? In dit artikel gaan we in op de toekomst van sampling en de nieuwe technologieën en innovaties die hierbij komen kijken.

Koppelen van online actie

Naast de traditionele samplingmethoden zijn er ook nieuwe en innovatieve manieren om sampling in te zetten. Een voorbeeld hiervan is het koppelen van online acties aan sampling. Hierbij kun je denken aan het delen van een foto op social media met de hashtag van jouw merk, het invullen van een enquête of het downloaden van een kortingsbon. Door de sampling-activiteit te koppelen aan een online actie, vergroot je niet alleen de kans op interactie met de doelgroep, maar verzamel je ook waardevolle data over het gedrag en de voorkeuren van de doelgroep.

 

Gamification

Een andere trend op het gebied van sampling is gamification. Hierbij worden sampling-activiteiten verpakt in een spelvorm, zoals een digitaal wheel of fortune of een quiz. Door de activiteit in een spelvorm te gieten, maak je het niet alleen leuker voor de doelgroep, maar vergroot je ook de kans dat de activiteit wordt gedeeld op social media. Bovendien kun je door middel van gamification de doelgroep meer betrekken bij jouw merk en producten.

Van tevoren aankondigen

Een derde trend op het gebied van sampling is het van tevoren aankondigen van de sampling-activiteit. Door via social media of andere kanalen te laten weten dat je ergens gaat samplen, creëer je meer buzz rondom de activiteit en vergroot je de kans dat mensen speciaal naar de locatie komen om jouw producten te proeven. Bovendien kun je door van tevoren aan te kondigen waar en wanneer je gaat samplen, de doelgroep gerichter benaderen en de kans vergroten dat de activiteit leidt tot aankopen.

Koppelen aan cashback actie

Een vierde trend op het gebied van sampling is het koppelen van de activiteit aan een cashback actie. Hierbij krijgen consumenten die het product hebben geproefd, de kans om het product bij een volgende aankoop gratis of met korting te krijgen. Door deze incentive aan de sampling-activiteit te koppelen, vergroot je niet alleen de kans dat de doelgroep jouw producten gaat kopen, maar bouw je ook aan een duurzame relatie met deze consumenten.

Social media actie

Tot slot kan een social media actie ervoor zorgen dat de samplingactivatie viral gaat. Hierbij kunnen consumenten bijvoorbeeld gevraagd worden om een foto te maken met de sample en deze te delen op social media met een bepaalde hashtag. Dit kan zorgen voor meer exposure en naamsbekendheid voor het merk.

Veel gestelde vragen over de impact van brand activation op de customer journey

 

Wat zijn enkele innovatieve manieren om sampling te doen?

Er zijn verschillende innovatieve manieren om sampling te doen, zoals het koppelen van online acties, gamification, het uitvoeren van een social media campagne voorafgaand aan het samplen, het koppelen van een cashback actie aan de sampling en het promoten van een social media actie waardoor de sampling viral kan gaan.

Hoe kunnen merken ervoor zorgen dat hun samples effectief zijn?

Merken kunnen ervoor zorgen dat hun samples effectief zijn door te zorgen voor een goede targeting van de doelgroep, de juiste distributiekanalen te gebruiken, en de samples te koppelen aan andere marketingacties zoals social media campagnes en cashback acties.

Wat is het voordeel van het koppelen van sampling aan een online actie?

Het koppelen van sampling aan een online actie kan leiden tot een grotere betrokkenheid en interactie van consumenten met het product en de campagne. Het kan ook helpen om de ROI van de campagne te verhogen door het volgen van conversies en verkoop.

Hoe kan gamification worden gebruikt bij sampling?

Gamification kan worden gebruikt bij sampling door bijvoorbeeld het creëren van een digitaal ‘Wheel of Fortune’, waarbij consumenten het product kunnen winnen. Dit kan helpen om de campagne leuker en interactiever te maken en kan ook helpen om meer consumenten aan te trekken.

Wat is het voordeel van het uitvoeren van een social media campagne voorafgaand aan het samplen?

Het uitvoeren van een social media campagne voorafgaand aan het samplen kan helpen om meer bekendheid en interesse te genereren voor de campagne en het product. Door consumenten vooraf te informeren over de sampling, kunnen ze er naar uitkijken en mogelijk zelfs anderen informeren over de campagne.

Hoe kan een cashback actie worden gekoppeld aan sampling?

Een cashback actie kan worden gekoppeld aan sampling door bijvoorbeeld een kortingscoupon uit te delen bij het samplen, die consumenten kunnen gebruiken om het product met korting of gratis te kopen bij hun volgende aankoop. Dit kan helpen om de aankoopintentie en -frequentie van consumenten te verhogen.

Sampling - Koppelen van online actie

Het gebruik van nieuwe technologieën en innovaties kan dus zorgen voor meer interactie, engagement en exposure bij samplingactivaties. Als Sample Bureau Rocketing zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen wij onze klanten adviseren over welke methoden het beste passen bij hun merk en doelgroep. Door onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van FMCG en retail kunnen wij realistische en effectieve campagnes creëren die bijdragen aan het succes van jouw merk. Kies daarom voor Rocketing als jouw Brand Agency en ontdek de mogelijkheden van sampling!

Challenge us!

Rocketing daagt je uit om samen op Space Mission te gaan. Samen op zoek naar hét creatieve concept en launchplan voor jouw merk. Met de juiste sterrenstof voor online en offline succes!

Michael Dekker

Michael, één van de oprichters van Rocketing en een ervaren Rocketeer, is gespecialiseerd in (online) marketing en e-commerce. Dankzij zijn expertise weet hij bij elke promotie en activatie een passend online component toe te voegen, wat resulteert in succesvolle resultaten voor onze klanten bij elke promotie of activatie!

Laat een reactie achter