Skip to main content

Productsampling is een effectieve manier om jouw producten onder de aandacht te brengen bij consumenten en potentiële klanten. Het gaat hierbij om het uitdelen van gratis samples van jouw product. Het doel van product sampling is om mensen kennis te laten maken met jouw merk en product, zodat ze het kunnen uitproberen en hierdoor meer vertrouwen krijgen in jouw product.

 

Er zijn veel voordelen aan product sampling:

 • Brand awareness / merkbekendheid
  Product sampling helpt om brand awareness te creëren bij een breder publiek. Als mensen het product uitproberen, zullen ze zich het merk beter herinneren en waarschijnlijk eerder overwegen om het product te kopen.
 • Nieuwe klanten aantrekken
  Door samples te verdelen, kun je als merk nieuwe consumenten aantrekken die het product anders misschien niet zouden hebben uitgeprobeerd. Met uiteindelijk als doel dat deze mensen het product kopen in de winkel en dus nieuwe klanten worden.
 • Feedback verzamelen
  Door product sampling kun je als bedrijf feedback verzamelen van consumenten over het product. Voeg een QR-code toe aan de sample om digitaal feedback te verzamelen of vraag directe feedback van consumenten die het product proberen. Dit kan helpen om het product te verbeteren.
 • Kosteneffectief
  Heb je nog producten die kort op de THT zitten en anders vernietigd moeten worden? Gooi ze niet weg, maar gebruik ze voor sampling! Op die manier is product sampling een kosteneffectieve manier om je product te promoten.
 • Verbeter je consumentenvertrouwen
  Als mensen het product uitproberen en positieve feedback geven, kan dit helpen om het vertrouwen van de consument in het product te winnen. Dit kan leiden tot meer verkoop en een hogere merkwaardering.
 
Meer weten hoe wij sampling inzetten? Kijk hier voor meer details en informatie over product sampling.

Rocketing is het samplingbureau dat je zoekt!

Rocketing is een brand activation agency en kan je helpen bij het uitvoeren van een succesvolle product sampling campagne. Als ervaren samplingbureau hebben wij toegang tot een groot netwerk van locaties, zoals retail, events, stations, winkelcentra en vele andere populaire sampling locaties. Hierdoor zijn we altijd in staat om de juiste locatie te vinden voor jouw merk, precies daar waar jouw doelgroep komt.

Bovendien bieden wij flexibiliteit. Onze leadtimes zijn kort en we komen op verschillende locaties, waardoor we altijd in staat zijn om jouw samples op de juiste plaats en op het juiste moment uit te delen. We bieden zowel traditionele offline sampling campagnes als innovatieve oplossingen zoals social sampling. Kortom, wij denken flexibel met je mee en zijn van alle markten thuis.

Je vraagt je misschien af wat de kosten zijn van het inhuren van een samplingbureau. Bij Rocketing zijn onze kostenberekeningen altijd volledig transparant en gespecificeerd, en worden uiteindelijk doorberekend naar een kost per sample. Voor dat geld nemen wij al het werk uit handen om jouw samples te verzamelen en uit te delen, wat je uiteindelijk een hoop tijd (en dus geld!) bespaart. Bovendien zorgen wij ervoor dat de samples op de juiste locatie en bij de juiste doelgroep terechtkomen, wat de kans op succesvolle productactivatie vergroot.

 • Bereik je doelgroep
  Als ervaren samplingbureau hebben we toegang tot een groot netwerk van locaties, zoals retail, events, stations, winkelcentra en vele andere populaire sampling locaties. We zijn dan ook altijd in staat om de juiste locatie te zoeken voor jouw merk, precies daar waar je doelgroep komt.
 • Flexibiliteit
  Onze leadtimes zijn kort, we komen op verschillende locaties en we hebben tal van opties om je samples te verdelen. We kunnen zowel traditionele offline sampling campagnes doen, als met innovatieve oplossingen komen zoals social sampling. Kortom, een samplingbureau dat van alle markten thuis is en je flexibel met je mee denkt.
 • Kosteneffectief
  Kosteneffectief? Zo’n bureau kost toch hartstikke veel geld? Ook Rocketing kost geld, maar wij zijn zeker niet duur. Onze kostenberekeningen zijn altijd volledig transparant en gespecificeerd en worden uiteindelijk doorberekend naar een kost per sample. Voor dat geld nemen wij al het werk uit handen om jouw samples te verzamelen en uit te delen, wat je uiteindelijk een hoop tijd (en dus geld!) bespaart.
 • Expertise
  We hebben inmiddels flink wat jaren ervaring als sampling bureau en we weten inmiddels wat werkt en wat niet. We rapporteren onze resultaten altijd volledig transparant en zullen onze campagne steeds finetunen om de beste resultaten te behalen.

Download de Sampling Checklist!

Zet vandaag nog de eerste stap naar een succesvolle product sampling-campagne. Download de gratis “Checklist voor Effectieve Product Sampling Campagnes” en bereid je voor op een succesvolle sampling-actie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Ontdek de voordelen van sampling en leer van succesvolle klantcases

Bij Rocketing hebben we samengewerkt met diverse merken, waaronder Bison, Meatless Farm en Borotalco, om succesvolle product sampling campagnes uit te voeren. Deze klantcases zijn inspirerende voorbeelden van hoe product sampling kan bijdragen aan het succes van merken in verschillende sectoren. Ontdek de cases van Bison, Meatless Farm en Borotalco en laat je inspireren om ook sampling via Rocketing in te zetten voor jouw merk.

Challenge us!

Wil je meer weten over de voordelen van sampling en onze succesvolle klantcases? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat product sampling voor jouw merk kan betekenen.

Product Sampling: Veelgestelde vragen en antwoorden


Hoe stimuleert product sampling de verkoop?

Door gratis productmonsters aan te bieden, kunnen klanten zich meer op hun gemak voelen bij het doen van een aankoop. Dit kan vooral nuttig zijn voor nieuwe of onbekende producten die klanten misschien niet willen kopen zonder ze eerst uit te proberen.

Hoe helpt product sampling bij het opbouwen van merkloyaliteit?

Door klanten gratis productmonsters aan te bieden, kunt u hen laten zien dat u om hun mening en ervaring geeft. Dit kan hen aanmoedigen om terug te komen voor meer en hen aanmoedigen om uw merk aan anderen aan te bevelen, waardoor merkloyaliteit ontstaat.

Hoe kies je de beste locaties voor product sampling?

Bij het kiezen van locaties voor product sampling is het belangrijk om rekening te houden met je doelgroep en hun interesses. Kies locaties waar jouw doelgroep waarschijnlijk aanwezig is en openstaat voor het uitproberen van nieuwe producten. Supermarkten, winkelcentra en evenementen zijn bijvoorbeeld goede locaties om te overwegen.

Hoe kun je de juiste doelgroep bereiken met product sampling?

Om de juiste doelgroep te bereiken met product sampling, moet je weten wie je doelgroep is en wat hun interesses zijn. Dit kun je doen door marktonderzoek te doen en door je klantenbestand te analyseren. Door deze informatie te gebruiken, kun je gerichte marketingcampagnes ontwikkelen die specifiek zijn ontworpen om je doelgroep aan te spreken.

Hoe meet en analyseer je de resultaten van je product sampling campagne?

Om de resultaten van je product sampling campagne te meten en analyseren, moet je duidelijke doelen stellen en deze doelen regelmatig evalueren. Je kunt bijvoorbeeld doelen stellen voor het aantal samples dat wordt uitgedeeld, het aantal mensen dat je website bezoekt na het ontvangen van een monster en het aantal mensen dat daadwerkelijk een aankoop doet na het ontvangen van een monster.

Hoe optimaliseer je je product sampling campagne voor maximale impact?

Om je product sampling campagne te optimaliseren voor maximale impact, moet je regelmatig evalueren wat werkt en wat niet werkt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende locaties testen om te zien welke locaties het beste werken voor je doelgroep, of verschillende soorten monsters testen om te zien welke monsters het meest effectief zijn in het aantrekken van nieuwe klanten.

Wat zijn enkele voorbeelden van product sampling?

Enkele voorbeelden van product sampling zijn het uitdelen van gratis samples in winkels, het verzenden van monsters naar potentiële klanten via de post en het aanbieden van gratis proefpakketten op beurzen en evenementen.

Is product sampling een effectieve marketingstrategie?

Ja, product sampling kan een zeer effectieve marketingstrategie zijn, vooral voor nieuwe producten of producten die moeilijk te verkopen zijn. Het geeft klanten de kans om je product uit te proberen voordat ze een aankoopbeslissing nemen en kan helpen om merkloyaliteit op te bouwen.

Vragen, direct beantwoord!

Vraag jij je af hoe je jouw doelgroep door samplingcampagnes kennis kan laten met jouw product? Wij hebben enkele vragen, die mogelijk bij je opkomen, alvast beantwoord. Zoek je naar specifieke begeleiding of wil je meer weten over onze product sampling aanpak? Neem dan gerust contact met ons op!

 • Hoe bepaal je de meest effectieve distributiekanalen voor je samples?
  Bij Rocketing bepalen we de meest effectieve distributiekanalen voor sampling door nauwkeurig jouw doelgroep te analyseren en de meest relevante touchpoints te identificeren. We overwegen verschillende factoren, zoals de voorkeuren van de doelgroep, het gedrag, en waar ze zich het meest bevinden, online of offline. Bijvoorbeeld, als jouw doelgroep actief is op sociale media, kan social sampling een krachtige methode zijn. Voor producten die een directe ervaring vereisen, kunnen evenementen of in-store demonstraties effectiever zijn. We passen onze aanpak aan op basis van waar jouw doelgroep het meest ontvankelijk en betrokken is.
 • Hoe garandeert Rocketing dat de samples de juiste doelgroep bereiken?
  Voor het bereiken van de juiste doelgroep voeren we een grondige analyse uit. Op basis hiervan maken wij een voorstel voor de meest geschikte locaties. Samen met de klant bepalen we vervolgens het aantal en soort locaties – stations, retailers, of evenementen – waar de sampling het meest effectief zal zijn. Deze locatiekeuze is cruciaal om ervoor te zorgen dat de samples terechtkomen bij de consumenten die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in het product. Deze strategische aanpak zorgt ervoor dat elke campagne gericht is op maximale impact en resultaat.
 • Wat zijn de kosten geassocieerd met samplingcampagnes, en hoe verhouden deze zich tot de verwachte opbrengst?
  De kosten geassocieerd met samplingcampagnes kunnen variëren afhankelijk van de gekozen distributiemethode, het type en de hoeveelheid samples, en de benodigde promotie-inspanningen. Bij Rocketing werken we met jou samen om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen dat past bij jouw budget en doelstellingen. We streven ernaar de kosten te optimaliseren door efficiënte distributiemethoden te kiezen en de campagne zodanig te ontwerpen dat deze de grootst mogelijke impact heeft, wat resulteert in een hogere verkoop of merkbekendheid. Het doel is altijd om een positieve return on investment (ROI) te behalen, waarbij de verwachte opbrengst de investering in de samplingcampagne overtreft.
 • Hoe meet je de effectiviteit van een samplingcampagne?
  Om de effectiviteit van een samplingcampagne te meten, gebruiken we bij Rocketing een combinatie van methoden en tools. We analyseren verkoopdata om de directe impact op de verkoop te beoordelen. Daarnaast zetten we klanttevredenheidsonderzoeken en feedbackmechanismen in om inzicht te krijgen in de perceptie en ervaring van de consument met het gesamplede product. We kunnen ook merkbekendheidsstudies uitvoeren voor en na de campagne om de verandering in merkbekendheid te meten. Deze gecombineerde aanpak stelt ons in staat om een duidelijk beeld te krijgen van de effectiviteit van de campagne en om toekomstige inspanningen verder te verfijnen.
 • Op welke manier past Rocketing innovatie toe in hun samplingstrategieën?
  Innovatie staat centraal in onze aanpak. Wij integreren bijvoorbeeld een mobiele wingame met de samplingactie om niet alleen de betrokkenheid te verhogen maar ook waardevolle e-mailadressen te verzamelen. Dit maakt directe communicatie met geïnteresseerde consumenten mogelijk. Bovendien koppelen we de sampling vaak aan een cashback campagne. Zo kunnen consumenten die de sample waarderen het product meteen kopen met korting. Deze methodes versterken de brug tussen het proberen van een sample en de uiteindelijke aankoop, en verhogen zo het succes van de campagne.

Ook een effectieve samplingactie inzetten?

Als je op zoek bent naar een samplingbureau dat je kan helpen bij het promoten van je producten, dan is Rocketing een uitstekende keuze. We hebben jarenlange ervaring in het organiseren van sampling campagnes en weten hoe we het beste resultaat kunnen behalen. We werken flexibel, kosteneffectief en hebben toegang tot een groot netwerk van locaties om jouw doelgroep te bereiken.

Met behulp van onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat jouw producten op de juiste plaatsen en op het juiste moment worden gesampled. Of je nu op zoek bent naar traditionele offline sampling campagnes of innovatieve social sampling oplossingen, wij hebben alles in huis om jouw merk te lanceren en je producten te promoten.

Dus, wil jij net als vele andere merken een succesvolle sampling activatie inzetten? Neem contact op met Rocketing voor alle mogelijkheden.

Maurice Knöps

Maurice is als oprichter van Rocketing een Rocketeer van het eerste uur. Met zijn kennis en achtergrond in Brand en Project Management kijkt hij met het oog van een Brand Manager naar alle activaties en promoties. Maak je over de details dus geen zorgen!

Laat een reactie achter